Zalig In Antwerpen

Wat te doen in Antwerpen

Wat doen in Antwerpen tijdens je verblijf bij ZaligInAntwerpen? 

Hieronder geven we je alvast onze tips over Antwerpse wijken die wij de moeite waard vinden om te bezoeken.

Vóór de check-in sturen we je nog een lijst met onze favoriete adresjes om lekker te gaan ontbijten, lunchen, aperitieven en dineren … Dat wordt dus moeilijk kiezen! 

Op Visit Antwerpen geeft de toeristische dienst van de stad Antwerpen zelf ook een mooi overzicht van de leukste wijken in Antwerpen.

Onze vakantiewoningen liggen pal in het historisch centrum van Antwerpen!

En toch liggen zowel onze vakantiewoning in de Leeuwenstraat als deze in de Lange Riddersstaat in een rustig straatje. Slechts op enkele minuten wandelen ontdek je tal van hotspots en verborgen pleintjes. En we garanderen je, er is heel wat te doen in Antwerpen vlakbij de vakantiewoningen van ZaligInAntwerpen..

Huur een deelfiets om alle bezienswaardigheden in de Stad te bezoeken

Je kan de stad vlot bezoeken op een deelfiets. Je kan deelfietsen huren per dag bij Velo Antwerpen. De deelfietsen staan verspreid over de hele stad. 

De Vrijdagmarkt

Net om de hoek ligt dit stukje Provence in Antwerpen met leuke caféetjes, terrasjes en met het UNESCO werelderfgoed museum van Plantin-Moretus. Op vrijdagvoormiddag verandert het pleintje in een openlucht veiling van oude spullen en meubels.

De Groenplaats

Ook weer net om de hoek en één van de bekendste pleinen van Antwerpen met een gezellige sfeer. De caféetjes en restaurants worden gedomineerd door de prachtige OLV Kathedraal. De hoofdingang van de Kathedraal bereik je via het supergezellige pleintje, de handschoenmarkt. Nog meer pleintjes vind je hier.

De Grote markt

Met zijn historische trapgevels en het bekende beeld van Brabo voor het unieke Stadhuis van Antwerpen. Tijdens de Historische stadswandeling van Antwerpen kom je bovendien alles te weten over de rijke geschiedeins van Antwerpen en zijn Brabo.

Het Modekwartier

Shop till you drop! Met de befaamde ontwerpers van de Antwerpse 6, het modekwartier en het Modemuseum is dit het kloppende modehart van Antwerpen. Ontdek zelf de trendy of stijlvolle boetiekjes van de Modewijk in de Nationalestraat, Reyndersstraat en Steenhouwersvest.

Het Eilandje

Ook het Noorden van de stad bruist als nooit te voren Met een bezoek aan het MAS (Museum aan de Stroom), Red Star Line Museum en het Havenhuis ben je wel even zoet. 

De Kloosterstraat

Graag bezocht voor antiek, brocante en interieurwinkels. De Kloosterstraat is ook super gezellig op zondag, alle winkels zijn immers ook open op zondag.

De Theater wijk

Met de must-visit Vogelenmarkt op zondag op het theaterplein om de hoek van onze vakantiehuizen, de internationale markt op zaterdag, de Stadsschouwburg en verschillende kleinere theaterzalen.

De Meir

Zonder twijfel is de Meir de meest bekende winkelstraat in Antwerpen en bovendien autovrij. Alle bekende merken, ketens vind je hier terug zoals Zara, H&M, Footlocker maar ook de Stadsfeestzaal is een bezoekje meer dan waard voor een drankje, hapje of nog meer shopping. In een zijstraat vind je het Rubenshuis en kom je zo direct in de Theaterbuurt terecht.

Het trendy zuid en zijn musea

Het artistieke hart van Antwerpen met het FOMU (Fotomuseum), Muhka (Museum Hedendaagse kunsten), KMSK (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten) en verschillende kunstgalerijen. Dankzij de vele trendy winkels, cafés en restaurants is Het Zuid ook een zeer populaire winkelwijk en uitgaansplek.

Check zeker ook www.visitantwerpen.be voor nog meer tips over wat te doen in Antwerpen!