Wat te doen in Antwerpen

De vakantiewoningen liggen in het historische centrum van Antwerpen.

Zowel de woning in de Leeuwenstraat als in de Lange Riddersstaat liggen in een rustig straatje in het Mode Kwartier, op enkele minuten wandelen van:

de Vrijdagmarkt
Een stukje Provence in Antwerpen met leuke caféetjes, terrasjes en met het UNESCO werelderfgoed museum van Plantin-Moretus. Op vrijdagvoormiddag verandert het pleintje in een openlucht veiling van oude spullen en meubels.
de Groenplaats
Eén van de bekendste pleinen van Antwerpen met een gezellige sfeer, cafés en restaurants, gedomineerd door de prachtige OLV Kathedraal.
de Grote Markt
Met zijn historische trapgevels, het bekende Brabo standbeeld en het Stadhuis. Tijdens de Historische stadswandeling van Antwerpen kom je er alles over te weten.
Het Modekwartier
Met vele befaamde ontwerpers van de Antwerpse 6, het modekwartier en het Modemuseum is dit het kloppende modehart van Antwerpenn. In de Nationalestraat, Reyndersstraat en Steenhouwersvest is het shop till you drop.
Het Eilandje
Ook het Noorden van de stad bruist als nooit te voren Met een bezoek aan het MAS (Museum aan de Stroom), Red Star Line Museum en het Havenhuis ben je wel even zoet. Maar ook trendy koffiebars, de underground partyscène en de vele restaurantjes vind je in deze buurt met prachtige jachthaven.
de Kloosterstraat
Graag bezocht voor antiek, brocante en interieurwinkels. De Kloosterstraat is ook super gezellig op zondag want dan is alles open.
de Theather wijk
met de must-visit Vogeltjesmarkt op zondag, de internationale markt op zaterdag, de Stadsschouwburg en kleinere theaterzalen
de Meir
Zonder twijfel is de Meir de meest bekende winkelstraat in Antwerpen en bovendien autovrij. Alle bekende merken, ketens vind je hier terug zoals Zara, H&M, Footlocker maar ook de Stadsfeestzaal is een bezoekje meer dan waard voor een drankje, hapje of nog meer shopping. In een zijstraat vind je het Rubenshuis en kom je zo direct in de Theaterbuurt terecht
Het trendy Zuid en zijn Musea
het artistieke hart van Antwerpen met het FOMU (Fotomuseum), Muhka (Museum Hedendaagse kunsten), KMSK (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten) en verschillende kunstgalerijen. Dankzij de vele trendy cafés en restaurants is Het Zuid ook een zeer populaire uitgaansplek.
Top